Sivu taas toiminnassa!

COMIn kotisivu oli muutaman päivän ajan suljettuna teknisten ongelmien takia. Ongelmat aiheutuivat sivuston iästä, se sai ensimmäiset uutisensa jo parikymmentä vuotta sitten. Vaikeudet on lukuisten välivaiheiden jälkeen voitettu, mistä ansio – ja kiitos – kuuluu mikkeliläiselle Verkkoverstas Oy:lle. Sivu toimii nyt normaalisti.

Väliaikana saatiin tieto siitä, että Helsingin yliopiston kirjasto rinnakkaisjulkaisee sivulla olleiden COMIn kustantamien kirjojen sähköiset versiot. Ne ilmestyvät yliopiston arvostetussa HOB-virtuaalikokoelmassa, ja rinnakkaisjulkaisu tapahtuu Creative Commons -lisenssillä. Tämä lisenssi takaa kirjoille hyvän näkyvyyden ja levikin. Kirjat ovat tietenkin edelleen luettavissa ja ladattavissa myös tältä COMIn sivulta. Ensimmäiset kirjat ilmestynevät virtuaalikokoelmassa parin viikon kuluttua.

Rinnakkaisjulkaiseminen takaa sen, että kirjat ovat saatavissa tämän sivun mahdollisten käyttökatkojen aikana. Yksittäisten kirjojen tarkat ilmestymisajankohdat virtuaalikokoelmassa ilmoitetaan, kunhan saamme kirjastolta aikataulun. Luultavaa on, että julkaiseminen aloitetaan niistä kirjoista, joiden painokset ovat lopussa.

Risto Koulu

19.10.2022