Helsingin yliopiston Vis Moot-joukkueen valmennustiimi on vaihtunut

,

Kurssin vastuuopettajana ja joukkueen valmentajana toiminut Santtu Turunen on siirtynyt Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan pääsihteeriksi. Myös Turusen kanssa joukkuetta valmentanut Henrik Sajakorpi (Roschier) on luopunut valmentamisesta. Vanhasta valmennustiimistä jatkaa edelleen Daniil Levanov (HPP). Uusina valmentajina ovat aloittaneet Miisa Happonen (Roschier), Katriina Toivanen (Eversheds), viime vuoden joukkueessa kilpaillut Saara-Marja Lahtinen (HY) ja kurssin vastuuopettajana aloittanut Alexander Gurkov (HY).

KIITOKSET

Joukkueen, oli se mikä tahansa, valmentaminen on tunnetusti epäkiitollista. Hyvä menestys on aina pelaajien tai muiden joukkueen jäsenten erinomaisuutta, huono taas aina valmentajien vika. Toki realisti tietää, että menestyneen joukkueen takana on valmentaja ja ammattitaitoinen valmennus. Santtu Turunen on vuosikymmenen johtanut tiedekunnan vuosittain vaihtuvan Vis Moot -joukkueen valmentamista sekä kilpailumatkoja. Hän on myös ollut siinä tiedekunnan määräämänä vastuuopettajana, koska oikeustapauskilpailu on samalla prosessi- ja insolvenssioikeuden valinnaisia opintoja.

Santtu Turusta on aihetta kiittää uhrautuvasta ja omistautuneesta panoksesta, jossa ei ole työtunteja ja korvauksia kyselty. Hän on samalla tässä tehtävässään tehnyt suomalaista välimieslainkäyttöä ja korkeatasoista tutkimusta maailmalla tunnetuksi.

Tiedekunnan joukkueet ovat, voimavarojen niukkuuden ja kilpailun tason tietäen, menestyneet välillä hyvin, välillä erinomaisesti. On kaikki syy uskoa, että menestys jatkuu uusinkin voimin, kiitos Santtu Turusen pitkäjänteisen kehittämistyön ja joukkueiden eri tahoilta saaman tuen.

Risto Koulu
prosessioikeuden professori emeritus